Lounge

koiteli elää #suomenkauneinfestivaali

Perjantai 11.8.2023

Tänä vuonna festivaalillamme kuullaan myös huikeita elektroniseen musiikkiin erikoistuneita tiskijukkia! Koiteli elää -loungeen rakennetaan upeasti somistettu DJ-kontti, jossa toinen toistaan upeampi soittaja käy viihdyttämässä festivaalikävijöitä omalla soitollaan. Nauti elämästä, tanssi ja naura – lounge on kaikkea tätä!

Perjantain tunnelmoinnista vastaavat Ruotsin Luulajasta Koiteliin saapuvat DJ Xivana ja DJ Axana. Molemmat pitävät kotipaikkanaan vilkkaasta DJ-kulttuuristaan tunnettua Luulajaa Pohjois-Ruotsissa ja tekevät ensimmäinen Suomen vierailunsa Koiteli elää -festivaalilla. Xivana on urallaan ehtinyt keikkailla jo mm. Ibizalla, Berliinissä, Tukholmassa, Oslossa ja Sao Paolossa. Hän on myös aktiivinen underground klubien järjestäjä Pohjois-Ruotsissa. Luulajaan palattuaan Xivana kohtasi Axanan, joka oli kiinnostunut tiskijukan työstä ja otti tämän oppiinsa. Yhdessä naiset hostaavat mm. Weekend Vibes -klubia sekä Aiko Social Dining -ravintolan house dj:nä kotikaupungissaan ja keikkailevat aktiivisesti.

Xivanan ja Axanan tyyli saa inspiraationsa elektronisen musiikin undergroud -scenestä, etenkin housen ja teknon parista. Syvällä ja groovaavalla tyylillä ja lempeillä melodisilla raidoilla naiset luovat Koiteli elää -loungeen upean tunnelman. Koko perjantain kestävään vetoon sisältyy myös Xivanan improvisoitua laulua.

Lauantai 12.8.2023

Lauantaina kuullaan huikeaa Local Selectors -kollektiivia, joka on nimensä mukaisesti kokoelma oululaisia levyseppiä, joiden levylaukut ovat pullollaan uusia, vanhoja, tuttuja ja tuntemattomia kappaleita valittuna hyvällä maulla ja vuosien kokemuksella.

 

Kollektiivissa musisoivat:


DJ Malsson

Space Installation DJs kollektiivista tuttu DJ on vinyylifiilsitelijä, jonka selektiota on päässyt kuulemaan muun muassa Frozen people- festivaalin jatkoilla, sekä Varjo festivaaleilla. Koiteli Elää loungeen levylaukku pakkaantuu perkussiivisistä rytmeistä sekä sielukkaista discoediteistä.

Mauno Kalevi

Mauno Kalevi on soitellut levyjä jo pidempään, ja tullut myös tuottajana tutuksi  italodisco-vaikutteisista electrojulkaisustaan Rotterdamilaisella Moustache Recordsilla.  Mauno Kalevin levysoitantaa on voinut kuulla viime vuosien aikana mm. KRO.fm:llä hänen nimikko-ohjelmassaan. Mauno Kalevin selektiossa liikutaan genrejen suhteen pääasiassa diskon ja elektron sekä myös housen ja teknon piirissä.

Smok

House-musiikkiin 90-luvun lopulla koukkuun jäänyt Smok teki ensiesiintymisen levysoittimien takana yli 20 vuotta sitten. Palo deeppiin ja sielukkaaseen houseen toi pian kuvioihin myös musiikin tuottamisen ja erilaisia julkaisuja on viimeisen kymmenen vuoden aikana kertynyt lukuisia mm. kotimaisella Youth Controlilla sekä arvostetuilla Brittiläisillä ja Yhdysvaltalaisilla levymerkeillä.

DJ Skasi

Vuosituhannen vaihteessa levyjen soiton aloittaneella DJ Skasilla on musiikille määritelmä - siinä täytyy olla kova groovi ja sen täytyy herättää kuuntelijassa hyvää fiilistä. Soittimiin päätyy yleensä musiikkia hiphopista funkin kautta houseen - genren olematta rajoite. Levylautasille kaivetaan kattavasta valikoimasta juuri ne biisit jotka pistävät pyllyt heilumaan ja nostavat hymyn kasvoille.